Informatie voor de tattooafspraak

Bij onze tattooshop streven we naar een positieve tattoo-ervaring. Een goede sfeer en een goede voorbereiding dragen hieraan bij. Iedereen voelt zich anders voor het zetten van een tatoeage, dus laten we ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op je tattoo-afspraak met behulp van onderstaande informatie.

Locatie
Onze tattooshop bevindt zich ter plaatse van Wijnstraat 4A in Echt. De beste plek om je auto te parkeren is bij parkeerlocatie Ursulinenplein, dit is op loopafstand en gratis. Als je komt met een fiets, scooter of motor, kun je die voor de shop parkeren.


Afspraak
Een afspraak maken kan via Whatsapp, het contactformulier of door naar de tattooshop te komen tijdens de wekelijkse inloopavond op vrijdag van 18:00u tot 20:00u. Met name voor grotere of complexere tattoo ideeën is het beter elkaar te spreken tijdens de inloopavond. Het is niet mogelijk langs te komen tijdens een ander moment. Onze tattooshop is namelijk een ‘private studio’ waarbij alleen mensen met een afspraak naar binnen mogen.

 

Kom bij voorkeur alleen naar de afspraak of neem maximaal 1 persoon mee. Dit in verband met de beperkte ruimte en privacy. Neem geen kinderen mee naar de tattooshop. Dit is een werkomgeving waarbij geconcentreerd gewerkt wordt en daarom geen geschikte omgeving voor kinderen. Mocht het niet lukken een oppas te vinden overleg dit dan van te voren met mij.


Aanbetaling
Bij het maken van een afspraak is een aanbetaling vereist. Het bedrag varieert afhankelijk van het formaat van de tattoo. Deze aanbetaling dient ter verzekering van de tijd die voor je gereserveerd wordt. Na het laten zetten van je tattoo wordt het bedrag van de aanbetaling in mindering gebracht op de prijs van je tattoo. Wanneer deze in meerdere sessies wordt gezet dan wordt de aanbetaling bij de laatste afspraak verrekend.


Wil je je afspraak verzetten? Geef dit dan minimaal 48 uur voor je afspraak via WhatsApp aan. Alleen dan zal de aanbetaling blijven staan. Bij te laat afzeggen of complete annulering komt de aanbetaling te vervallen. Aanbetalingen zijn niet overdraagbaar aan een ander persoon.


Voorbereiding

Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voor je tattoo-sessie. Voldoende slaap en een goede maaltijd vooraf zijn van essentieel belang. Als je een dagvullende sessie hebt, nemen we in de middag een pauze om te eten. Je kunt eten halen in de winkelstraat of je eigen eten meenemen. Vermijd alsjeblieft alcohol voor en tijdens de sessie, aangezien dit invloed kan hebben op de bloedstolling tijdens het tatoeëren.


Hygiëne
Hygiëne is cruciaal voor, tijdens en na de tattoo-sessie. Tatoeëren creëert kleine wondjes in de huid, waardoor micro-organismen toegang krijgen. Zorg ervoor dat je fris en schoon naar je tattoo-afspraak komt. Als je tattoo op of in de buurt van je voeten wordt gezet, zorg er dan voor dat je voeten schoon zijn en trek schone sokken aan en/of neem schone sokken mee.


Kleding
In sommige gevallen is praktische kleding handig. Stel je voor dat je een tattoo op je onderbeen wilt. Als je strakke broeken draagt, krijg je die vaak niet genoeg omhoog, wat ongemakkelijk kan zijn. Overweeg dan om een losse broek mee te nemen of een korte broek, legging of rokje te dragen. Voor sommige lichaamsdelen, zoals de zijkant, rug of borsten, moet je misschien je beha uitdoen. In dat geval kun je een vest of blouse achterstevoren dragen. We hebben een plek waar je ongezien kunt omkleden, indien nodig.


Daarnaast is het verstandig kleding te dragen die vies mag worden. Hoewel wij ons best doen om dit te voorkomen is het beter het zekere voor het onzekere te nemen. Zwarte kleding is een goede keuze en ziet er vaak ook het beste uit op de foto van de tattoo, nadat deze gezet is.

 

Scheren
Het scheren van het tattoogebied kan het beste door de tatoeëerder worden gedaan, om huidirritatie te voorkomen. Als de tattoo ter plekke of in de buurt van de oksel wordt getatoeëerd, is het handig als deze geschoren is. Dit kun je van tevoren zelf doen.


Nazorg
In de meeste gevallen wordt na de sessie pleisterspray of nazorgfolie (Second Skin) op de tattoo aangebracht. Dit helpt je tattoo snel en mooi te genezen en kan 3 tot 5 dagen blijven zitten. Je hebt dan een paar dagen geen omkijken naar je tattoo. De pleisterspray zal vanzelf van de huid af gaan. Probeer de folie minimaal drie dagen te laten zitten om je huid de kans te geven goed te herstellen. Na het verwijderen van de folie, reinig je de tattoo met milde hypoallergene zeep en smeer je hem meerdere keren per dag voorzichtig in met Bepanthen zalf. 


Het is normaal dat een tattoo een stuk lichter oogt na het genezen, ten opzichte van een vers gezette tattoo. Het is normaal dat er nog wat inkt verdwijnt uit de huid, voornamelijk uit de opperhuid. De meeste inkt die in de lederhuid terecht is gekomen blijft zitten en zorgt voor de helderheid van je tattoo. Een tattoo schijnt grotendeels via de opperhuid door naar boven, vandaar dat de tattoo na genezing wat vager oogt.

 

Bijwerken
Bijwerken is gratis, met uitzondering van tattoos op ellebogen, handen en voeten. Tattoos op deze delen van het lichaam zijn slijtgevoeliger, zitten op een gewricht dat continu buigt en stretcht of vangen doorgaans meer zonlicht (UV-licht). Wij rekenen bij deze tattoos dan wat opstartkosten, maar alles gaat in overleg en het is per situatie afhankelijk.

 

Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in onze shop voor een prettige tattoo-ervaring! Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via Whatsapp of het contactformulier.


Logo_website_800x800_Tekengebied-1-kopie-3

PRIVATE STUDIO

LOCATIE

Wijnstraat 4A 6101 AK | Echt